back

Як змінилося санаторно-курортне лікування та оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

02-02-2018 14:48

У січні цього року Кабінет Міністрів України визначив розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку на 2018 рік у розмірі:

– 6822 гривні — для осіб, віднесених до категорії 1;

– 20685 гривень — для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку);

– 13545 гривень — для дітей, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює.

Для тих, хто не хоче отримати санаторно-курортне лікування, починаючи з 2018 року передбачено виплату за їх бажанням грошової компенсації. Її розмір становить 35% чинного на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Це визначено постановою Кабінету Міністрів України № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

З питань забезпечення санаторно-курортними путівками або виплати компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, необхідно звертатися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації (проживання).

 

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода