back

Представники ОТГ Чернігівщини вчилися писати проекти місцевого розвитку

30-01-2018 10:36

 

Минулого тижня  в Чернігівському  Центрі розвитку місцевого самоврядування  за  підтримки  програми «U-LEAD з Європою» відбувся семінар на тему «Підготовка проектів місцевого розвитку, що здійснюватимуться за рахунок коштів державного бюджету». Учасники навчання — представники новостворених об'єднаних територіальних громад області.

Учасники навчального семінару отримали інформацію про стратегії соціально-економічного розвитку, конкурс проектів Державного фонду регіонального розвитку, порядок та умови надання державної інфраструктурної субвенції ОТГ у 2018 році. Також опановували основи проектного менеджменту.

— Як показує міжнародний досвід проектної діяльності, в більшості розвинених країн світу одним із завдань місцевого самоврядування є пошук зовнішніх альтернативних джерел фінансування, налагодження співпраці з донорськими та грантовими організаціями, фондами. Залучення зовнішніх коштів громадами дозволяє вирішити багато важливих та актуальних питань розвитку спроможності, — переконана директор Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Олександра Хомик зауважила:

Підтримка проектів регіонального розвитку — один із пріоритетів державної політики. Цього року буде виділений значний ресурс на соціально-економічний розвиток територій — 5 мільярдів гривень, з Державного фонду регіонального розвитку — 6 мільярдів гривень. Але громадам важливо навчитися заробляти гроші самостійно із зовнішніх джерел, щоб бути незалежними та фінансово спроможними.

Представники ОТГ працювали над практичними завданнями: заповнювали форму технічного завдання на інвестиційну програму або проект регіонального розвитку, що може реалізовуватися за кошти ДФРР, вчилися оцінювати проекти за визначеними критеріями. Завдяки роботі в групах представники громад напрацювали ідеї для співробітництва та реалізації у майбутньому спільних проектів.

 

 

За матеріалами Чернігівського Центру
розвитку місцевого самоврядування

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода