back

На Чернігівщині триває робота з реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

26-01-2018 08:35

Відповідно до плану заходів з реалізації І етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей до 15 лютого 2018 року в районах, містах та об’єднаних територіальних громадах Чернігівщини здійснюється збір даних про становище дітей, наявність освітніх, медичних, соціальних та реабілітаційних послуг, а також вивчається їх відповідність потребам дітей та сімей з дітьми.

Сьогодні, 25 січня, члени обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей обговорили проблемні питання, які виникають у ході цієї роботи. Крім того, визначили джерела отримання інформації, акцентували на узгодженості і координації дій профільних управлінь та служб під час збору, перевірки отриманих даних.

Ця робота є підготовчим етапом перед розробкою Регіонального плану реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, який має бути затверджений в області до кінця першого півріччя цього року.

Регіональний план має стати своєрідною дорожньою картою для забезпечення переходу від інституційної системи догляду і виховання дітей до системи, що здатна надавати підтримку дітям та їх сім’ям за місцем проживання.

 

За матеріалами Служби у справах дітей

Чернігівської  облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода