back

Кожна громада повинна мати матеріальний резерв на випадок надзвичайної ситуації

22-01-2018 16:09

Така скарбничка про всяк випадок повинна бути як у селах, так і в містах, районах та об’єднаних територіальних громадах. Затвердити її можна рішенням сесії. Звичайно, законодавчо передбачений резервний фонд, однак отримання коштів з нього — більш тривалий процес. Додатковий матеріальний резерв дозволить відразу, як тільки виникла потреба, купити необхідне обладнання чи послуги.

На жаль, місто Прилуки такого пункту витрат не передбачило, що і стало «каменем спотикання» під час ліквідації наслідків руйнування каналізаційного самоплинного азбестоцементного колектора.

Про це зауважив директор Департаменту  з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев сьогодні під час брифінгу.

Нагадаємо, аварія відбулася ввечері 19 січня. Діаметр колектора — 800 міліметрів, глибина залягання — 12-14 метрів.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча створений обласний оперативний штаб. Для проведення робіт залучено дві помпи для відкачування агресивних речовин з регіонального матеріального резерву.

Наразі водопостачання та водовідведення у місті частково відновлено. Автоцистерни для підвозу води у разі необхідності готові забезпечити молокопереробні підприємства області.

Загрози для екології, життя та здоров’я населення немає. Однак, для початку робіт з ліквідації місця пориву потрібно провести підготовчі дії.

Детальніше — у прямій мові директора Департаменту ЖКГ та ПЕК облдержадміністрації Володимира Кривенка.

Оперативна інформація про ліквідацію аварії розміщується на сайті Департаменту  з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА.

 

 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода