back

У Козелецькому районі новий рік розпочали з турботи і подарунків

17-01-2018 14:45

У селищі Козелець на початку нового року за кошти районного бюджету придбано квартири для двох лікарів, а за рахунок державного бюджету закуплено соціальне житло (квартира) для особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Це, зокрема, стало нагодою для відвідин селища головою облдержадміністрації Валерієм Кулічем. Учора, 16 січня, він вручив ключі головному лікарю комунального закладу «Козелецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Інні Кондратьєвій, лікарю-анестезіологу Козелецької центральної районної лікарні Володимирові Коваленку та особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Юлії Святовець.

Виступаючи перед присутніми, Валерій Куліч зазначив, що в області минулого року 5 лікарів отримали житло.

«Забезпечення лікарів, особливо молодих спеціалістів, житлом – це правильний і свідомий підхід із залучення фахівців до роботи в районах. Адже в області, переважно в районних лікарнях, на сьогодні не вистачає 1300 лікарів, що становить 73%, а проводити реформи можливо лише за наявності спеціалістів», – наголосив очільник області.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Володимир Швед зазначив, що в Козелецькому районі вручення ключів від житла молодим спеціалістам і особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, вже стало традицією.

«За останні 4 роки у районі за рахунок коштів обласного, районного бюджету та бюджету сільських рад було придбано житло для 7 осіб цих категорій (тільки в 2017 році житло придбали в селах Гломазди, Максим, Нічогівка)», – поінформував керівник району. Повідомив Володимир Швед і про підтримку районною владою медичної галузі, турботу про забезпечення закладів охорони здоров’я кадрами, яких не вистачає, аби жителі району могли отримати усі необхідні медичні послуги.

Цього дня Валерій Куліч у рамках виконання Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2020 року вручив побутову техніку багатодітним сім’ям, у яких виховується 5 і більше дітей, з метою покращення соціально-побутових умов проживання. Вручаючи подарунки, голова облдержадміністрації підкреслив на важливості підтримки багатодітних родин, бо в області у 2017 році померло 9600 людей, а народилося лише 7400.

Від імені багатодітних родин висловив слова вдячності Віктор Лоза, а його діти Катерина і Єлизавета подарували всім чудову колядку.

Привітали всіх, хто отримав квартири і побутову техніку, Козелецький селищний голова Олена Дмитренко, заступник голови районної ради Катерина Биковець та народний депутат України Олег Дмитренко. Усі промовці зичили благополуччя, здоров’я, добробуту, злагоди в родинах і миру в Україні.

Після урочистої церемонії Валерій Куліч разом з керівниками місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування оглянули квартиру Юлії Святовець.



Прес-служба облдержадміністрації

за повідомленням відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

апарату Козелецької райдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода