back

Як в області триває експеримент з реформування військкоматів

16-01-2018 11:12

На прес-брифінгу, що відбувся вчора, 15 січня, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату полковник Олександр Криворучко та його заступник по роботі з особовим складом підполковник Вадим Лільчицький підбили підсумки першого етапу реформування військкоматів.

Нагадаємо, що на Чернігівщині в обласному військовому комісаріаті та Козелецькому РВК реалізується пілотний проект щодо створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

 

Читати також: Незабаром на Чернігівщині розпочнеться реформування військкоматів

 

Минув лише перший етап перетворення військових комісаріатів. Проте, військові вже задоволені його результатами — план минулорічного призову на строкову службу виконано на 100%. Окрім того, виконуються плани відбору на службу за контрактом навіть у тих районах області, які раніше були проблемними.

— Зараз починаємо вносити всіх призовників до спеціальної бази даних, проводиться створення єдиного електронного державного реєстру військовозобов’язаних і військовослужбовців запасу. Ми маємо прийти до практики країн Європи, зокрема Прибалтики, де виклик до військових комісаріатів, розсилка повісток відбувається через електронні носії, — відзначив Олександр Криворучко.

Військовий комісар області також зазначив, що наразі центри комплектування та соціальної підтримки працюють за двома напрямами: мобілізація та територіальна оборона, а також призов і соціальне обслуговування — так звана відкрита зона, де зосереджені відділи соціального та фінансового забезпечення, юридична група, що надає правову допомогу. Консультації також можна отримати через регіональну громадську приймальню Міністра оборони України у Чернігові (вул. Гетьмана Полуботка, 68, кабінет 103, телефон: (04622) 3-27-91).

З 1 січня цього року стартував другий етап реформування, який включатиме зміни в діючому законодавстві, здійснення заходів, спрямованих на стале, ефективне та злагоджене функціонування нової системи місцевих органів військового управління, перетворення системи всіх військових комісаріатів України у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки упродовж 2018-2019 років.

 

 

За матеріалами Чернігівського обласного
військового комісаріату та ТРА «Новий Чернігів»

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода