back

Менщина впроваджує сортування сміття

05-01-2018 15:07

З 2015 року в Менському районі діє програма «Поводження з твердими побутовими відходами», яку ініціювало комунальне підприємство «Менарайкомунпослуга» місцевої районної ради. Основна мета програми – видалення сміття шляхом встановлення контейнерів під полімери та скло.

– Перші контейнери були встановлені в райцентрі біля п’ятиповерхівок у 2015 році. Після цього до нас почали звертатися депутати міської та районної рад, підтримали нашу ідею. Тоді були облаштовані контейнери в Мені, Киселівці, Дягові, Макошине. Цю програму підтримав Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, – розповідає директор КП «Менарайкомунпослуга» Валерій Квашук.

Далі була розроблена програма для встановлення контейнерів у інших населених пунктах. Крім того, з обласного фонду навколишнього природного середовища, розпорядником якого є Департамент екології та природних ресурсів ОДА, минулоріч виділено 190 тисяч гривень для облаштування місць роздільного збору твердих побутових відходів у населених пунктах Менщини.

Наразі в районі встановлено 33 бетонні майданчики, 65 контейнерів під полімери і 65 під скло. Також проводиться сортування та пресування сміття.

Упродовж 2016-2017 років до Чернігова на переробку з Менського району вивезено понад 14 тонн склобою, майже 10 тонн макулатури, біля 5 тонн пет-пляшок (127 тисяч штук), 807 кілограми поліетилену та 300 кілограмів пляшок з-під хімії.

Те сміття, що не підлягає переробці, вивозиться на полігон поблизу села Покровського.

 

За матеріалами інтернет-видання «Менщина»

:

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода