back

Чернігівщина у лідерах з виконання проектів ДФРР

03-01-2018 15:56

– Завершено і здано в експлуатацію 399 об’єктів ДФРР. Це будівництво та реконструкція соціальних об’єктів (лікарні, школи, дитячі садочки), відновлення мостової інфраструктури, проведення термомодернізації тощо. Найбільше об’єктів завершено у Тернопільській (44), Сумській (44), Закарпатській (41), Чернігівській (33) областях. Крім того, регіони мають можливість продовжувати проекти, розпочаті раніше. Третій рік поспіль ми впроваджуємо політику, згідно якої проекти, розпочаті за кошти ДФРР, мають бути обов’язково завершені і здані в експлуатацію, а не перетворюватись на довгобуди, – зазначив Віце-прем’єр-міністра України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

Він також поінформував, що у рамках ДФРР в 2017 було розпочато 790 інвестиційних програм у регіонах України. 

У 2018 році збільшено обсяг фінансування ДФРР до 6 мільярдів гривень. Регіони мають майже вдвічі більше можливостей і ресурсів на розбудову інфраструктури.

Варто зауважити, нещодавно Уряд схвалив розроблені Мінрегіоном законопроекти, які дають можливість фінансувати проекти в наступному бюджетному періоді, спрощують процедури доступу до ресурсів ДФРР, прискорюють та забезпечують стабільне фінансування проектів регіонального розвитку. Мова про проекти Законів «Про внесення змін до Закону «Про засади державної регіональної політики» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення механізму фінансування регіонального розвитку».

Читати також: У районах мають пришвидшити темпи реалізації проектів регіонального розвитку

За інформацією 
Прес-служби Віце-прем’єр-міністра України

 

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода