back

Рівень розрахунків за газ та особливості «рекомендованого платежу»

29-12-2017 11:07

За статистичними даними рівень оплати населення Чернігівщини за послуги ЖКГ за січень — жовтень склав 74,3%. При цьому найнижчий показник — 55, 3% нарахованих платежів — за газопостачання, тоді як по Україні — майже 79 %.

Про це зазначили 27 грудня під час наради в Департаменті ЖКГ та ПЕК облдержадміністрації.

В обговоренні також взяв участь директор ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» Іван Луста та представники Головного управління статистики у Чернігівській області.

Крім шляхів підвищення рівня розрахунків населенням за спожитий природний газ, обговорили особливості появи у платіжках сіверян нової графи — «рекомендований платіж». Такий пункт виокремлений у розрахунковому документі ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» за листопад 2017 року.

– На сьогодні «рекомендований платіж» за послуги з газопостачання в платіжках за листопад не є обов’язковим та здійснюється за бажання споживача. Несплата за цим пунктом не є підставою для припинення газопостачання — наголосив Іван Луста.

За дорученням голови облдержадміністрації питання попередньої оплати буде врегульовуватися із залученням представників обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та Головного управління Держпродспоживслужби в області.

За інформацію Департаменту ЖКГ та ПЕК
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода