back

Реформа системи інституційного догляду та виховання дітей: спільні дії влади та громадськості

21-12-2017 09:57

Діяльність органів державної влади та громадського сектору у сфері реформування системи інституційного догляду та виховання дітей — тема круглого столу, який відбувся вчора, 20 грудня, за участю представників Служби у справах дітей ОДА, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також громадських організацій «Чернігівська дія», «Шанс», «Міський молодіжний центр «Жменя», «Аратта», «Українська Асоціація Матерів».

Учасники засідання обговорили, як спільно реалізувати в області Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, затверджену Урядом у серпні цього року.

Начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько зазначила, що реформування цієї сфери потребує залучення неурядових організацій. По-перше, вони сприятимуть формуванню суспільної думки про важливість виховання дитини у родині. Крім того, громадський сектор здатний розширити ринок соціальних послуг для сімей з дітьми.

У свою чергу, громадські активісти засвідчили свою готовність долучитися до розробки та реалізації Регіонального плану реформування системи інституційного догляду дітей.

Учасники заходу прийняли резолюцію про об’єднання зусиль для проведення інформаційної кампанії, аби роз’яснити зміст реформи інституційного догляду, переваги сімейних форм виховання (опіка, піклування, патронатна сім’я, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, малий груповий будинок, підтримане проживання, соціальна квартира тощо). Домовилися і про розробку спільних проектів, спрямованих на підтримку сімей з дітьми.

 

Довідково. В області проживає 2029 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 92,9% з них охоплені сімейними формами виховання: в сім’ях опікунів та піклувальників виховується 1398 дітей, у 206 прийомних сім’ях та 26 дитячих будинках сімейного типу знайшли родинне тепло 488 дітей.

 

Читати також: Для кожної дитини — сімейне виховання

Наталія Романова: Наш пріоритет — благополуччя кожної дитини

У фокусі уваги — родинне виховання

 

 

За матеріалами Служби у справах дітей
 Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода