back

У Чернігові стартував пілотний проект «Поліклініка без черг»

21-12-2017 09:31

Відтепер жителі Чернігова, яких обслуговує міська поліклініка № 3, можуть записатися на прийом до лікаря в електронну чергу — днями у місті запрацювала система «Поліклініка без черг». Для цього достатньо мобільного телефону/смартфону і терміналу, на якому треба набрати потрібні цифри, прізвище лікаря та отримати талон з інформацією про те, коли до нього можна потрапити на прийом. Окрім того, в оновленому холі розміщений спеціальний  екран з повними даними про всіх лікарів.

Цей пілотний проект поширюється поки що у кількох містах України, зокрема і Чернігові.

— Усе зроблено для зручності як пацієнтів, так і лікарів. Пацієнт не стоятиме у черзі до реєстратури, а зареєструється у терміналі та обере зручний час для відвідування дільничного терапевта чи сімейного лікаря. Це тільки перший модуль, впроваджений у нашому лікувальному закладі. Згодом ми додамо до нього електронний запис з метою здачі аналізів, рентгенологічного та інших видів досліджень. Наші лікарі також освоюють новий метод запису на прийом. Практика першого дня роботи нової програми довела, що це дуже зручно, — розповідає заступник головного лікаря з поліклінічної роботи міської лікарні № 1 Ніна Сіра.

Звісно, не всі відвідувачі медзакладу, особливо люди похилого віку, мають сучасні гаджети. Тому для них поки вирішено залишити традиційну процедуру реєстрації. А ось ті, у кого є смартфон чи мобільний телефон, охоче користуються сучасною системою.

До речі, щоб записатися до лікаря, можна навіть не виходити з дому — завантажена у телефон спеціальна програма допоможе зекономити час. Також передбачено створити електронні карти пацієнтів та єдиний лікарняний архів.

 

 

Прес-служба Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода