back

У районах мають пришвидшити темпи реалізації проектів регіонального розвитку

13-12-2017 12:18

Про те, як освоюються кошти інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР та субвенцій, говорили з представниками районів на онлайн-нараді в облдержадміністрації.

Варто зазначити, що на ці потреби передбачено понад 409 мільйонів гривень.

У розрізі програм фінансування: субвенція на розвиток окремих територій — 211,89 мільйона гривень; програма «Державний фонд регіонального розвитку» — 112,553 мільйона гривень; субвенція на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад — майже 85 мільйонів гривень.

За ці гроші здійснюється будівництво, реконструкція та капітальний ремонт 308 об'єктів, в тому числі:

- 103 об'єктів освітянської сфери (загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади);

- 32 об’єктів сфери культури та спорту;

- 34 об’єктів сфери охорони здоров’я;

- 44 об'єктів сфери житлово-комунального господарства;

- 87 об'єктів дорожнього господарства;

- 6 об’єктів соціальної сфери;

- 2 об'єктів житлової сфери.

Читати також: Сергій Сергієнко перевірив хід ремонтних робіт на об'єктах бюджетної сфери

Також проводиться закупівля та встановлення 347 комплектів обладнання, в тому числі 137 спортивних та дитячих майданчиків.

Крім того, в поточному році також реалізовується бюджетна програма «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». По області затверджено 12 таких проектів на загальну суму державної підтримки більше дев’яти мільйонів гривень.

– З метою 100% освоєння виділених для області коштів, щотижнево необхідно витрачати біля 71 мільйона гривень (16,7 млн грн ДФРР). Наразі маємо пришвидшити темпи роботи. Адже, якщо субвенція на окремі території залишається перехідною на наступний рік, то невикористані кошти ДФРР та субвенції ОТГ будуть повернуті до державного бюджету. Керівникам районів, міст, ОТГ нагадую про персональну відповідальність за дії у рамках проектів, — наголосила в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода