back

У фокусі уваги — питання соціального захисту чорнобильців

05-12-2017 17:32

 

Загальні збори обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та обласного відділення Фонду допомоги інвалідам Чорнобиля відбулися сьогодні, 5 грудня.

У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, начальник Управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш, заступник Директора департаменту соціального захисту населення ОДА Катерина Тимощенко, інші керівники структурних підрозділів ОДА та установ.

Розпочалися збори вшануванням пам'яті померлих побратимів-чорнобильців.

У порядку денному зібрання — розгляд стану соціального захисту чорнобильців у 2017 році, їх медичне та пенсійне забезпечення у зв'язку з прийняттям пенсійної реформи, порядок обслуговування пільгових категорій газом та інші актуальні питання.

Керівник обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун озвучив цьогорічні напрацювання щодо соціального забезпечення чорнобильців та проблемні питання. Так, зокрема, чорнобильців турбує розмір пенсійних виплат.

Учасники заходу акцентували увагу на оздоровленні громадян, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС, умовах їх медичного обслуговування, необхідності комплексного діагностичного обстеження та лікування.

Зауважили і на посиленні співпраці з керівниками об'єднаних територіальних громад для надання місцевими органами влади всебічної підтримки чорнобильцям.

Також озвучили плани щодо відзначення 14 грудня Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

 

 

 

За матеріалами відділу інформаційного забезпечення та
зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода