back

У фокусі уваги служби зайнятості — працевлаштування осіб з інвалідністю

01-12-2017 15:11

Робота для осіб з інвалідністю — це не тільки засіб існування, а, насамперед, можливість відчути себе потрібними. Тому акцент служба зайнятості ставить на тому, що потрібно зробити, аби громадяни зазначеної категорії активніше інтегрувалися в суспільство.

Звернувшись до будь-якого центру зайнятості Чернігівщини, особи з інвалідністю мають право отримати повний перелік соціальних послуг. Підбір роботи для них проводиться з урахуванням професійних знань та навичок, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та особистих побажань. Надаються також профорієнтаційні й профконсультаційні послуги, пропонується професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації, участь у громадських роботах, сприяння в започаткуванні власної справи. Також організовуються семінари з техніки пошуку роботи, основ підприємницької діяльності, професійного навчання, тренінги, дні відкритих дверей центрів зайнятості, ярмарки вакансій, презентації роботодавців тощо.

Крім того, для працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, існують спеціальні програми. Одна з них — надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних на нові робочі місця.

Варто зазначити, що всі центри зайнятості облаштовані пандусами та кнопкою виклику. Також у них забезпечено вільний доступ до всіх джерел інформації, якими володіє служба зайнятості (інформаційні куточки, стенди, відповідні Інтернет-ресурси тощо). Особа з інвалідністю, яка звертається, може розраховувати на допомогу особистого консультанта — фахівця служби зайнятості, який підбирає оптимальні шляхи працевлаштування для конкретного випадку.

Протягом січня-жовтня 2017 року до центрів зайнятості області звернулися 750 осіб з інвалідністю. Всього ж на обліку перебувало та отримувало комплекс соціальних послуг більше тисячі осіб цієї категорії. За сприяння служби зайнятості працевлаштовані понад 300 осіб з інвалідністю, 90 — освоювали нові професії, 110 — взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Станом на 1 листопада цього року на обліку в центрах зайнятості Чернігівщини перебувало 476 безробітних громадян з інвалідністю, що на 21% більше, ніж рік тому.

 

 

За матеріалами Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода