Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження Положення про регіональну комісію з реабілітації в Чернігівській області»

Обласною державною адміністрацію винесено на обговорення проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження Положення про регіональну комісію з реабілітації в Чернігівській області».

Положення про регіональну комісію з реабілітації в Чернігівській області затверджується з метою забезпечення належної роботи комісії, зокрема здійснення попереднього розгляду обставин, пов’язаних з учиненням репресій проти конкретної особи, та подання Національній комісії з реабілітації обґрунтованих пропозицій щодо можливості визнання (відмови у визнанні) особи реабілітованою або потерпілою від репресій.

Положення про регіональну комісію з реабілітації в Чернігівській області розроблено відповідно до статті 72 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», керуючись Типовим положенням про регіональну комісію з реабілітації, затвердженим наказом Міністерства культури України 25 жовтня 2018 року № 926.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект розпорядження вноситься на громадське обговорення, яке триватиме з 11 по 31 січня 2019 року.

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проекту розпорядження надсилати в письмовому вигляді по 31 січня 2019 року (включно) до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації (м. Чернігів, вул. Шевченка, буд. 7, кімн. 6, тел. 67-57-59 або в електронному вигляді на електронну адресу [email protected]).

Контактна особа: Жирнов Ігор Іванович, заступник начальника управління — начальник відділу суспільно-політичного моніторингу управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про затвердження Положення про регіональну комісію
з реабілітації в Чернігівській області»

ГО Активне Суспільство України