back

Живи та працюй в Україні: вітчизняний ринок праці потребує кваліфікованих працівників

20-11-2017 15:38

Протягом січня-жовтня цього року до центрів зайнятості Чернігівщини звернулось понад 5 тисяч роботодавців, які подали відомості про 26 тисяч вакансій. Як повідомив заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Роговець, кількість вакансій зросла у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 7,6%.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості області, зросла на 2,2 тисячі (10,3%) та становила майже 24 тисячі осіб. При цьому, близько 48% працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. 6 тисяч безробітних залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Як результат — кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року в порівнянні з відповідною датою минулого року скоротилася на 10% (на 1,1 тисячі) та становила 9,5 тисячі.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи із врахуванням потреб роботодавців у січні-жовтні за сприяння служби зайнятості 4,2 тисячі безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 12,5% та склала 1,4 тисячі осіб.

У службі зайнятості повідомили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі розпочато соціальний проект під гаслом «Живи та працюй в Україні», головна мета якого — збереження трудового потенціалу на вітчизняному ринку праці. Організатор проекту — Державна служба зайнятості. По всій Україні пройдуть інформаційні заходи, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на ринкоутворюючих підприємствах, у точу числі й Чернігівщини.

 

 

За матеріалами Чернігівського
обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода