back

Історія війни на сході через фотопортрети бійців АТО

13-11-2017 17:02

Від сьогодні до кінця листопада в Обласному молодіжному центрі всі охочі можуть переглянути виставку журналіста онлайн-ресурсу «Цензор.НЕТ» Віки Ясинської «Портрет солдата». Її експонати — фотографії воїнів, які ціною власного життя захищають цілісність держави на сході України. Роботи супроводжують цитати бійців: їх думки, мотиви, переживання та військовий досвід.

Віка Ясинська: «Почалося все у 2015 році, коли волонтери, які займаються соціально-психологічною реабілітацією учасників АТО, запропонували створити виставку фоторобіт. Спочатку її презентували у Києві, а потім перемістили до США. Виставка мала успіх, проте я хотіла, щоб із нею ознайомилися і в Україні. Адже для нас її тематика близька і актуальна. Мета — не просто фізіологічні портрети, а й психологічні замальовки».

Із весни 2016 року виставка їздить Україною. Перша експозиція нараховувала 21 роботу, зараз їх більше 40. Хоча світлин значно більше. Додавати експонати Віка Ясинська не збирається. У планах — передати виставку на постійне зберігання до одного з архівів України. Наразі ж вона їздить по великих містах країни: побувала у Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Львові, Полтаві та інших. Авторка зазначає, що не проти поїхати і до маленьких містечок, якщо запросять.

 

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш: «Ця виставка — чудова демонстрація патріотизму та самовідданості справжніх героїв. Такі заходи мають бути у розкладі кожного свідомого українця».

 

 

Голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський: «Впевнений, що ця виставка доповнить знання і розуміння справжньої ситуації на сході України, допоможе виховати почуття справжнього патріотизму та гордості за наших героїв, які, не задумуючись, захищають Україну та її майбутнє».

 

До речі, Віка Ясинська уже розпочала роботу над новим проектом, у якому братимуть участь матері загиблих бійців.

Читати також: Завершення обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає»: результати та враження

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода