back

Новий класифікатор професій: що зміниться для медиків

10-11-2017 15:25

З 1 листопада 2017 року вступили у дію зміни до класифікатора професій відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу. Змінилися і професійні назви медичних посад.

Відтепер «фельдшер з медицини невідкладних станів» буде «парамедиком», «лікар-терапевт» — «лікарем внутрішньої медицини», «сестра медична з лікувальної фізкультури» та «сестра медична з масажу» — «асистентом фізичного терапевта», а «інструктор з трудової терапії» та «інструктор з трудової адаптації» — «асистентом ерготерапевта».

Скасовано такі професійні назви як «лікар-терапевт дільничний», «лікар-терапевт підлітковий», «лікар-терапевт цехової лікарської дільниці», «фахівець з фізичної реабілітації». Введено: «екстрений медичний технік», «інструктор з надання догоспітальної допомоги», «інструктор з надання першої допомоги».

Варто зазначити, що класифікатор професій використовується для запису про роботу у трудові книжки. Нововведення не є підставою для скорочення медичних працівників, а лише приведуть у відповідність до європейських стандартів назви посад та програми підготовки.

 

За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода