back

У Ніжині пройшов фестиваль жіночої творчості імені М. Заньковецької

10-11-2017 12:35

Днями закінчився XIII Міжнародний театральний фестиваль жіночої творчості імені Марії Заньковецької, що проходив у Ніжині з 27 жовтня по 6 листопада. На ньому були представлені творчі роботи одинадцяти театральних колективів з України, Білорусі, Румунії.

Цьогоріч Чернігівський академічний облмуздрамтеатр імені Т.Г. Шевченка на фестивалі презентував прем’єрну виставу «Як боги впадуть — безпечно не буде» сучасного англійського драматурга Сельми Дімітрієвіч, поставлену молодим режисером Вікторією Філончук в рамках реалізації мистецького проекту, запровадженого Британською радою в Україні.

За високу індивідуальну майстерність у виконанні ролей матері та доньки артистки Чернігівського театру Наталія Максименко та Тетяна Шумейко визнані лауреатами фестивалю і нагороджені дипломом у номінації «За кращий жіночий акторський дует».

До речі, обласну премію імені Марії Заньковецької «За кращу жіночу роль на фестивалі» вручили заслуженій артистці України Катерині Кістень за виконання ролі Анни у виставі «Украдене щастя», за твором Івана Франка, колективу Київського академічного Молодого театру.

 

 

За матеріалами Чернігівського обласного академічного
музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка
та Ніжинського академічного українського
драматичного театру імені М. Коцюбинського 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода