back

Рак подолати можна: чернігівські мамологи закликають жінок проходити обстеження грудей

23-10-2017 12:06

Минулого тижня у Всесвітній день боротьби із раком грудей відбулася масштабна кампанія в обласному онкологічному диспансері, аби звернути увагу жіночої спільноти до необхідності систематичного мамологічного огляду. Адже рання діагностика — запорука ефективного лікування. До заходу долучилися студенти Чернігівського національного технологічного університету, які організували флешмоб «Я пройшла. А ти?».

За словами завідувача поліклінічного відділення, лікаря-мамолога Олександра Заїки, 20 жовтня пройшли обстеження 184 пацієнтки, здійснено більш ніж 80 мамографій за показаннями.

Це фактично та ж кількість жінок, яка відвідує онкодиспансер щорічно в День відкритих дверей. Проте цього разу більш ніж 80% складають особи, які прийшли на мамологічне обстеження вперше. Рак не відступає, він діагностований у чотирьох пацієнток, у 29 — доброякісні захворювання, — наголосив Олександр Заїка.

Головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб закликав усіх жінок уважніше ставитися до свого здоров’я: здійснювати самообстеження грудей та проходити мамологічні огляди, вести здоровий спосіб життя:

— Онкодиспансер постійно працює в режимі відкритих дверей, активно впроваджує новітні технології. Тут є все необхідне для здійснення комплексної діагностики та якісного лікування. Тож не залишайтеся один на один зі своєю проблемою  — ми завжди готові вас почути і допомогти!

 

 

За інформацією КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер»

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода