back

Сновському училищу лісового господарства – 50. Ювілей відзначили напередодні професійного свята освітян

30-09-2017 12:30

Для Сновського вищого професійного училища лісового господарства поточний навчальний рік є особливим – ювілейним, 50-м. Вітання з цієї нагоди колектив закладу приймав цієї п’ятниці – напередодні професійного свята – Дня працівників освіти.

Кваліфіковані робітничі кадри – одна із базових умов розвитку промисловості. На Чернігівщині – у регіоні, значною мірою агропромисловому – попит на фахівців робітничих спеціальностей традиційно високий. Він зумовлює й потребу в їх підготовці. Саме тому ще далекого 1967-го року й було засновано ПТНЗ у місті Щорс. Із тієї ж причини вже 50 років поспіль він має популярність серед абітурієнтів, а його випускники – серед роботодавців.

Нині Сновське вище професійне училище лісового господарства – це сучасний прогресивний навчальний заклад. Власні славні традиції, здобутки колективу і випускників забезпечують йому значуще місце у загальній системі професійної підготовки кадрів для лісогосподарської та виробничої сфер життя регіону та країни в цілому.

Тому й 50-річний ювілею закладу – урочистості з цієї нагоди – зібрали не лише місцевих, а й гостей. Щоб привітати колектив викладачів, майстрів виробничого навчання, учнів і випускників, до Сновська завітали, зокрема, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, директор Департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко та, голова обласної ради Ігор Вдовенко, який свого часу 16 років очолював цей навчальний заклад.

Розділили радість із колективом навчального закладу і їх колеги з Огрського технікуму (Латвійська Республіка), шановні ветерани й мешканці міста Сновськ, життя і професійна діяльність багатьох із яких тісно пов’язані з училищем.

Голова обласної ради Ігор Вдовенко, вітаючи колектив рідного навчального закладу, серед іншого поділився спогадами про деякі з етапів становлення Сновського ВПУ лісового господарства як потужного осередку професійної освіти на теренах області, подякував його колективу за невпинну роботу над розвитком закладу і побажав ще вищих досягнень, підкорення нових горизонтів, визнання і процвітання на довгі роки.

З вітальним словом до зібрання виступив також і голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, після чого спільно з головою обласної ради Ігорем Вдовенком вручив директорці училища Ларисі Дубині подарунок – сертифікат на суму 250 тисяч гривень для поліпшення матеріально-технічної бази закладу.

Голова ОДА вручив і відзнаки. За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток професійної освіти та з нагоди 50-річчя від дня заснування Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Аллу Петрівну Руднік – майстра виробничого навчання, Олександра Захаровича Царука – заступника директора з навчальної роботи і методиста закладу – Ірину Аркадіївну Швороб. Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено: Тетяні Михайлівні Гладченко – майстру виробничого навчання, Олені Михайлівні Сергієнко – викладачу спеціальних дисциплін і Галині Олександрівні Тютюнник – майстру виробничого навчання Сновського ВПУ лісового господарства.

Учасників урочистостей вітали також інші гості – керівники місцевої об’єднаної громади, студенти, випускники, виконавці й творчі колективи Сновщини.



Прес-служба облдержадміністрації

за повідомленням Відділу зв'язків із громадськістю Чернігівської обласної ради

та з використанням матеріалів Сновської районної газети «Промінь»

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода