back

Держенергонагляд рекомендує: інновації – шлях до економії та стабільність в умовах зими

28-09-2017 16:30

Держенергонагляд акцентує увагу суб’єктів господарювання на необхідності контролю за технічним станом та експлуатацією енергетичного обладнання, особливо під час проходження осінньо-зимового періоду. Вкрай важливо гарантувати стабільну та надійну працездатність технічних засобів, електричних і теплових мереж, а також ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів. Для цього варто впроваджувати інноваційні технології.

Споживачам пропонується перехід на розрахунки за тарифами, диференційованими за періодами часу. Застосування таких тарифів дозволить дієво заощадити грошові кошти в оплаті за електроенергію за умови здійснення наступних заходів:

— використання більшого обсягу електричної енергії в нічні години доби;

— відмова від застосування енергоємних електроприладів у період з 8 до 11 години та з 17 до 22 години.

Одна з науково-технічних розробок, що дозволяє використовувати нічну електроенергію, — теплонакопичувач.

Використання дешевого нічного тарифу на електроенергію для накопичення тепла (коли споживче навантаження на енергетичні підприємства мінімальне) робить застосування теплонакопичувачів економічно вигідним. Витрати на опалення зменшуються для населення на 50%, для юридичних осіб — на 85%.

Використання теплонакопичувачів виключає необхідність проведення газу для опалення, виконання дорогих будівельних заходів з прокладання труб, придбання та встановлення опалювального котла, влаштування димоходу та інших робіт.

Автоматичне керування дозволяє точно та швидко регулювати температуру повітря в приміщенні. При зміні погодних умов автоматично змінюється час накопичування, підтримуючи комфортну температуру в приміщенні та додатково економлячи електроенергію. Для даного приладу обов’язкове  застосування багатотарифного електричного лічильника.

 

Перевага переходу на опалення теплонакопичувачами:

— відмова від газу;

— економія коштів на опалення;

— проектування не потребує узгоджень, простий та швидкий монтаж і запуск без додаткової підготовки приміщень та інженерних мереж;

— не перепалюється кисень, чим створюється комфортна атмосфера в приміщенні;

— немає потреби в додатковому обслуговуванні, відсутні додаткові витрати;

— тривалий термін експлуатації;

— широкий вибір теплонакопичувачів за різноманітними варіантами(динаміка, статика, ручне керування, автоматичне керування), компактні габарити;

— відсутня загроза отрути продуктами згорання;

— використовується «сухе» тепло, тому відсутня необхідність у водопідготовці та відсутня загроза розморожування системи опалення;

— прилад працює безшумно та безпечний в експлуатації.

 

За матеріалами Державної інспекції з енергетичного нагляду
за режимами споживання електричної і теплової енергії у Чернігівській області

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода