back

Спалювання сухої рослинності призвело до загоряння торфу

27-09-2017 16:38

З початку року на Чернігівщині через людську необережність, а також внаслідок випалювання сміття та залишків сухої рослинності виникло 702 пожежі в природних екологічних системах. Площа, пройдена вогнем, перевищила 1500 гектарів.

Упродовж тільки однієї минулої добі вогнеборцям області довелось двічі ліквідовувати пожежі у природних масивах.

Так, 26 вересня неподалік смт Ріпки силами 6-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідовано загоряння сухої рослинності на площі 7 гектарів.

Того ж дня біля села Данівка Козелецького району рятувальники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини спільно з місцевою пожежною командою ліквідували вогонь на площі 3 гектари. Зранку 27 вересня фахівці Козелецького районного відділу УДСНС в області, виїхавши на місце даної пожежі для моніторингу ситуації, виявили три осередки загоряння торфовища загальною площею 3300 квадратних метрів.

Для їх ліквідації оперативно залучено вогнеборців 5-ї державної пожежно-рятувальної частини з Козельця, 7-го пожежно-професійного посту з Остра та пожежну команду Данівки. Робота, спрямована на недопущення розповсюдження пожежі триває.

Рівень пожежної небезпеки в області залишається високим, тому рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем, не розводити багаття, не кидати непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг.

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода