back

Вклонися низько всім, хто не прийшов з війни!

22-09-2017 17:17

Село Єліне Сновського району через активну діяльність підпільників нацисти спалили 23 березня 1943 року. Тоді загинули більше трьохсот селян.

Саме тут сьогодні, 22 вересня, розпочалися урочистості до Дня партизанської слави та 74-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Чернігівщини. Аби вшанувати пам'ять тих, хто не шкодував життя для перемоги у Другій світовій війні, у Парку Слави зібралися колишні підпільники, ветерани війни та воїни АТО, представники ОДА та обласної ради, керівництво району та громадськість.

Після покладання квітів до пам’ятників «Партизанська сім’я» та «Невідомому солдату» учасники заходу оглянули експозиції Музею історії партизанського руху на Чернігівщині.

 

 

Захід продовжився на території «Лісограду» в Єлінських лісах. Присутні вшанували пам’ять полеглих захисників і визволителів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятників.

— Сьогодні ми зібралися у легендарному місці, що став символом пам’яті про всіх, хто у ворожому тилу відкрив ще один фронт боротьби, хто не зламався і захищав рідну землю до кінця. Їх патріотизм та звитяга стали зразком для сучасних оборонців суверенітету нашої країни. Віримо, що Україна зовсім скоро стане мирною, і війна відійде в минуле назавжди, — зазначив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев.

 

 

Крім того, гості «Лісограду» оглянули виставкові панорамні стенди та місце розташування партизанського табору.

Завершилися урочистості святковим концертом. Не обійшлося й без спілкування за традиційною солдатською кашею.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода