back

Питання ліквідації філії НСТУ «Сіверська»: позиція громадськості та місцевої влади

20-09-2017 10:29

Громадськість спільно з органами влади продовжила обговорення рішення Національної суспільної телерадіокомпанії України про ліквідацію філії НСТУ «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська». Вчора, 19 вересня, з цього приводу відбувся прес-брифінг.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван вкотре зауважив, що обласна влада розуміє необхідність реформування місцевого телерадіомовлення. Проте мова не повинна йти про ліквідацію телеканалів. Мають відбуватися зміни, що вплинуть на якість контенту. Є варіанти, як оптимізувати телемережу і при цьому зберегти надзвичайно важливий компонент саме місцевого мовлення, яке формує громадську думку і відповідає потребам жителів прикордонних територій.

 

Пряма мова Андрія Подорвана:

 

Свою позицію висловили і представники Новгород-Сіверської регіональної дирекції «Сіверська». Заступник голови правління філії Олена Тиченко не розуміє, чому ліквідація відбувається без попереднього спілкування керівництва НСТУ з колективом філії. Вона зазначила, що команда працює на інтереси місцевої громади. Цьому підтвердженням є ряд власних телепрограм, у тому числі суспільно-політичного та національно-патріотичного спрямування. Напрацьовано ряд пропозицій щодо поліпшення якості місцевого телепродукту.

 

Пряма мова Олени Тиченко:

 

Заступник голови Координаційної ради з національно-патріотичного виховання при Чернігівській ОДА Інна Різуха зауважила, що представники громадського сектору підтримали ініціативу координаційної ради й активно збирають підписи під зверненням до керівництва країни та Національної телерадіокомпанії з проханням не допустити закриття філії «Сіверська».

Збір підписів продовжено до 17:00 22 вересня за адресою: вул. Шевченка, 7, каб. 7 (Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, контактна особа — Ірина Мироненко, тел.: (0462) 67-59-67).

 

До розмови долучилися й представники громадських організацій «Єдина родина Чернігівщини» та Єдиного волонтерського центру. Вони вважають неприпустимою ліквідацію місцевого телерадіомовника, особливо, коли в країні йдуть військові дії й активно поширюються антиукраїнські настрої.

 

Пряма мова голови громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколи Шанського:

 

Представниця «Єдиної родини Чернігівщини» Раїса Шанська зачитала звернення від мам області, чиї сини загинули на сході країни, до найвищих посадових осіб країни та безпосередньо до керівництва НСТУ. Жінки наполягають на збереженні на прикордонних територіях місцевого телемовлення, яке, на їх переконання, формує патріотичні настрої громадян та не дозволяє російській пропаганді вливати на свідомість українців.

 

Всі учасники брифінгу одностайно висловилися за необхідність компромісного вирішення цього проблемного питання. Головне, щоб керівництво НСТУ було готове до співпраці.

Читати також: Громадськість проти закриття телерадіоканалу в Новгороді-Сіверському

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода