back

У Чернігові відзначили 153-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського

15-09-2017 15:40

17 вересня виповнюється 153 роки від дня народження видатного українського письменника, громадського діяча Михайла Коцюбинського. З цієї нагоди сьогодні, 15 вересня, у Чернігові відбулися урочисті заходи.

Аби вшанувати пам'ять українського сонцепоклонника, біля його могили на Болдиній горі зібралися представники обласної та міської влади, зокрема перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, шкільна молодь, громадськість.

Розпочалося дійство покладанням квітів до могили письменника та його дружини.

У своїх виступах присутні висловили глибоку шану і повагу славетному літератору, а також згадали його творчий доробок.

Урочистості на цьому не закінчилися: у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбулося вручення Обласної літературно-мистецької премії імені М. Коцюбинського.

Цьогорічними лауреатами стали:

- у номінації «Поезія» – Анатолій Мойсієнко за книгу «Леза зел»;

- у номінації «Проза» – Тетяна Сидоренко за книгу «Ігри з Іваном»;

- у номінації «Народознавство» – Сергій Горобець (керівник проекту) та Сергій Бутко за книгу «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-33 років на Чернігівщині: виконавці злочину»;

- у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» – Анатолій Іваньков за відродження та розвиток чернігівського традиційного мистецтва;

- у номінації «Театрально-музичне мистецтво» – Рената Гофурова за виставу «Ми», створену за мотивами творів поетів Розстріляного Відродження.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода