back

Сайт ОТГ: яким він має бути

14-09-2017 15:00

Більшість з діючих 19 об’єднаних територіальних громад уже мають сайти. Значна частина веб-порталів — на стадії розробки. Тож, аби допомогти уникнути найпоширеніших помилок у медіа-плануванні, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Чернігівським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» провів тематичне навчання для представників громад.

—  Наша мета — допомогти розробити ефективні та зручні електронні ресурси, а також налагодити співпрацю з відповідальними за комунікацію в громадах, — розповідає директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Андрій Подорван. — Наразі Департамент проаналізував сайти ОТГ на наявність необхідних рубрик, їх наповнення та оформлення. Результати моніторингу і стали безпосереднім предметом обговорення.

Фахівці Департаменту детально розповіли про структуру сайту та надали загальні поради щодо підготовки інформаційних повідомлень. Обговорювали й основні аспекти роботи у соціальних мережах.

Окрім того, представниця Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення України в області Ірина Сенченко поінформувала присутніх про концепції місцевого мовлення.

 

— Новостворені громади мають налагоджувати систему інформування населення. Для більшості жителів сільської місцевості джерелом інформації є саме радіо. Організувати радіомовлення у громаді чи окремому районі можливо. За приклад — ефір з Борзни, — зазначає Ірина Сенченко.

 

Читати також: Ми вже в ефірі! І це — найголовніше!

Жваве обговорення викликали вимоги щодо розміщення на сайтах інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

 

—  Налагодження якісного інформування та комунікації з населенням — один з ключових пунктів у стратегії розвитку громади. Адже повноваження віддали на місця задля того, аби люди знали про них та використовували належним чином, — акцентувала директорка чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик.

 

 

У планах Департаменту — продовжувати навчання у форматі семінарів та тренінгів, але з меншими групами та за окремими темами.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода