back

У Сосниці відзначили 123-річчя Олександра Довженка

12-09-2017 10:33

Чергова річниця від дня народження видатного українського письменника, кінорежисера, художника, класика світового кінематографу Олександра Довженка — справжнє свято для жителів Чернігівщини. На святкування 123-річчя митця вчора, 11 вересня, до його літературно-меморіального музею в Сосницю приїхали як поціновувачі творчості, так і артисти з усієї України.

Як зазначила директор Сосницького літературно-меморіального музею Олександра Довженка Любов Наконечна, саме кінопоказами українського кіно молодь вирішила вшанувати пам'ять «хрещеного батька» вітчизняного кінематографу.

Режисери Марія і Анастасія Старожицькі, мама і донька, привезли сосниччанам фільм, що проходив національний відбір на «Оскар», — «Війна химер». Режисер, завідувач кафедри режисури телебачення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого Василь Вітер приїхав не тільки з першим українським документальним серіалом «Гра долі», а й із своїми студентами — молодими режисерами та їх ігровим короткометражним кіно.

Показували і найвідоміший фільм Олександра Довженка «Земля» — один із шедеврів світового кінематографу зі списку ЮНЕСКО.

Відео філії НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція»

 

За інформацією філії НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція»

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода