back

Митців з усієї країни знову зустрічала Качанівка

11-09-2017 16:02

Водинадцятеро на Ічнянщині проведено Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Качанівські музи», започатковане у 2004 році. За словами гостей та організаторів свята, цьогоріч зібралася найбільша кількість учасників за всі роки.

Качанівка стала свого часу місцем зустрічі багатьох відомих українських громадських і культурних діячів. Тут в різні роки бували, жили, творили такі видатні митці як Тарас Шевченко, Михайло Врубель, Ілля Рєпін, Микола Ге, Марко Вовчок, Михайло Глінка, Пантелеймон Куліш, Дмитро Яворницький, Микола Костомаров. Письменники, художники, композитори, вчені-історики збиралися, аби поспілкуватися, обмінятися думками. Ця традиція збереглася і до сьогодні.

До речі, альбом почесних гостей Качанівки налічує понад 600 автографів, залишених відомими митцями в різні часи. Сам же національний історико-культурний заповідник є однією з найцінніших архітектурно-художніх перлин України. За останні роки тут впорядковані туристичні маршрути, налагоджене екскурсійне обслуговування, на основі фондових матеріалів створені нові виставки.

 

 

За повідомленням Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода