back

|

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від
26 лютого 2020 року № 34-к Віталія Анатолійовича Загайного призначено першим заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Віталій Анатолійович народився у м. Луцьку.

В 1995 році закінчив Український державний лісотехнічний університет, має вищу освіту інженера-технолога.

Після закінчення у 2004 році Львівського державного університету фізичної культури отримав фах тренера-викладача, у 2011 році у цьому ж виші закінчив аспірантуру.

Перше місце роботи — у 1990 році в Цуменському державному лісовому господарстві, де працював верстатником цеху з переробки деревини. У 1996-1997 роках на цьому ж підприємстві працював помічником лісничого, майстром лісопильного цеху.

У 1997-1998 – заступник директора приватного підприємства «Гребінка», м. Львів.

У 1998-1999 роках – голова правління молодіжної громадської організації «Асоціація молодіжних організацій Львівщини».

З 1999 по 2004 роки працював помічником-консультантом народного депутата України Тараса Стецьків, потім помічником-консультантом народного депутата України Михайла Косіва.

У 2004-2005 роках – директор Львівського комунального підприємства «Спортресурс».

У 2005-2006 – керівник департаменту регіонів, в.о голови виконавчого комітету Громадянської партії «ПОРА», м. Київ.

З 2004 по 2010 працював заступником голови Львівського регіонального відділення Асоціації міст України.

З 2006 року і до призначення першим заступником голови обласної державної адміністрації був фізичною особою – підприємцем.

 

* * *

Перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації

1. Виконує обов’язки голови Чернігівської обласної державної адміністрації у разі його відсутності.

2. За дорученням голови обласної державної адміністрації представляє обласну державну адміністрацію у відносинах з іншими органами та організаціями за межами області.

3. Відповідає за координацію здійснення заходів, передбачених Законом України «Про запобігання корупції» та постановою Кабінету Міністрів України від 04.09.2013 № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції».

4. Забезпечує реалізацію державної та регіональної політики у сфері децентралізації, взаємодії з місцевими органами влади і формування спроможних об’єднаних територіальних громад в області.

5. Забезпечує виконання державних та регіональних програм інвестиційної діяльності, державної регіональної політики в частині використання субвенцій розвитку.

6. У межах наданих чинним законодавством повноважень забезпечує реалізацію на території області державної політики з питань масової інформації, видавничої справи, взаємодію із засобами масової інформації.

7. Сприяє діяльності обласних організацій політичних партій та громадських організацій. Забезпечує здійснення аналізу і прогнозу громадсько-політичної ситуації в області. Систематично проводить аналіз внутрішньополітичних процесів, розробляє та реалізує заходи щодо забезпечення в області стабільної суспільно-політичної ситуації.

8. Координує в межах наданих законодавством повноважень підготовку і проведення виборів, референдумів, інших форм волевиявлення населення.

9. Забезпечує реалізацію державної та регіональної політики у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Організує розроблення відповідних програм, проведення їх експертизи, здійснення контролю за виконанням цих програм і планів.

10. Відає питаннями транспорту та зв’язку.

Координує роботу підприємств транспорту та зв’язку щодо забезпечення потреб у перевезенні залізничним, автомобільним транспортом, а також послугах зв’язку.

11. Організовує роботу щодо здійснення в області державної політики у сфері житлово-комунального господарства, будівництва та паливно-енергетичного комплексу.

12. Здійснює відповідно до законодавства контроль за організацією та якістю обслуговування населення підприємствами, установами і організаціями житлово-комунального господарства незалежно від форми власності, а також за технічним станом, використанням і утриманням житлового фонду.

13. Сприяє залученню у порядку, визначеному законодавством, підприємств, установ і організацій до участі в розвитку житлово-комунального господарства області.

14. Забезпечує та контролює підготовку і реалізацію програм (заходів) щодо реформування житлово-комунального господарства.

15. Реалізовує державну політику щодо енергопостачання та енергозбереження. У межах своїх повноважень забезпечує здійснення заходів для нарощування виробництва електроенергії, підвищення надійності електропостачання, формування економічно обґрунтованих тарифів на енергоносії.

16. Сприяє впровадженню технологій з використання місцевих альтернативних видів палива.

17. Координує роботу будівельної галузі області, будівництва та ремонту доріг. Організовує виконання будівельними підприємствами інвестиційних проектів у бюджетній сфері. Сприяє нарощуванню обсягів житлового будівництва.

18. Здійснює контроль за виконанням державного замовлення щодо введення в дію об’єктів житла.

У порядку, встановленому законодавством, організує роботу, пов’язану з прийняттям в експлуатацію закінчених об’єктів будівництва.

19. Сприяє залученню на договірних засадах підприємств та організацій до участі в розвитку потужностей будівельної індустрії і промисловості будівельних матеріалів.

20. Забезпечує реалізацію в області державної політики у галузі містобудування. Організує розроблення відповідних містобудівних програм, генеральних планів забудови населених пунктів, іншої містобудівної документації, проведення їх експертизи, здійснення контролю за виконанням цих програм і планів.

21. Сприяє організації та контролю відповідно до законодавства за охороною, реставрацією і використанням пам’яток архітектури та містобудування.

22. Спрямовує, координує і контролює діяльність:

Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації;

Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації;

Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації;

Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації.

Управління регіонального розвитку та інфраструктури Чернігівської обласної державної адміністрації;

Відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату Чернігівської обласної державної адміністрації (в частині роботи, пов’язаної із реалізацією регіональної програми інформатизації).

23. У межах чинного законодавства відає питаннями роботи:

Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області;

Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми);

Управління Укртрансбезпеки у Чернігівській області;

Сектору Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Чернігівській області;

Служби автомобільних доріг у Чернігівській області;

Територіального управління Державної судової адміністрації України у Чернігівській області;

Управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області;

Управління Державної служби спецзв’язку і захисту інформації у Чернігівській області;

об’єднань, підприємств, установ і організацій паливно-енергетичного комплексу; 

Чернігівського регіонального управління «Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»;

представництва Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області;

філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Чернігівська регіональна дирекція»;

Чернігівської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення;

Чернігівської філії ПАТ «Укртелеком» та Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта»;

комунальних закладів «Пошукове агентство по створенню науково-документальних серіалів «Книга пам’яті» та «Реабілітовані історією»;

проектних підприємств, установ та організацій області;

комунальних підприємств, установ та організацій (в межах делегованих обласною радою повноважень).

24. У межах наданих повноважень візує проекти розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням голови обласної державної адміністрації

від 25 червня 2020 року №330