back

На Варвинщині з’явилася перша патронатна сім’я в області

07-09-2017 13:21

Сім’я Віктора Роговського з Варвинського району стала першою в Чернігівській області сім’єю патронатного вихователя.

Нагадаємо, що послуга сімейного патронату – це комплексна соціальна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування та визначення форм її влаштування.

Щоб стати патронатними вихователями, Віктор та Світлана Роговські пройшли навчання у столиці за відповідною програмою.

А 22-23 серпня у селищі Варва відбулися тренінгові заняття міждисциплінарної команди з підтримки патронату у громаді. До складу такої команди входять спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, закладів освіти, охорони здоров’я, управлінь праці і соціального захисту населення, ювенальної поліції.

 На сьогодні в Україні створено 12 таких сімей, у них виховувалося понад сто дітей, з них: 32 дитини повернули до біологічних батьків, 32 — усиновили, 10 — влаштовано під опіку, 18 — у прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу.

Проект «Сімейний патронат» здійснює МБО «Партнертсво «Кожній дитині» спільно із Міністерством соціальної політики України.

За інформацією Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім"ї дітей та молоді

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода