back

Центр паліативної допомоги хворим дітям діє – пілотний проект реалізовано у Чернігові

07-09-2017 12:38

Комплексна медико-соціальна допомога невиліковно хворим дітям та їхнім родинам віднедавна стала доступною і в Україні. У Чернігівському центрі медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» запрацювало паліативне відділення для дітей із невиліковними хворобами психоневрологічного та генного профілю.

Над ідеєю створення такого роду комплексу у «Відродженні» працювали впродовж багатьох років. Поєднавши світовий і власний досвід, чернігівські фахівці-дитячі реабілітологи створили унікальний комплексний проект. А його реалізація, зважаючи на беззаперечну потребу, об’єднала зусилля всіх небайдужих. Зокрема, держави: фінансування левової частки робіт, необхідних для створення паліативного корпусу Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей, було забезпечено саме коштом Державного бюджету.

Капсулу, що символізувала початок будівництва, представники центру, влади міста й області разом із народним депутатом-представником інтересів виборців Чернігова заклали восени 2016 року. І от, менш ніж за рік, проект втілено – відділеня працює. Батьки не ймуть віри своєму полегшенню: відтепер їхні діти мають весь необхідний догляд. До того ж, лікуються тут безоплатно. Наразі паліативну допомогу у відділенні одночасно можуть отримувати троє пацієнтів разом з батьками. Та за потреби кількість ліжок може бути збільшена.

Підсумки впровадження «пілоту» підбиватимуть за рік. Після чого втілена у Чернігові практика може бути застосована в усій країні.

Детальніше про проект та хід його реалізації дізнавайтеся, зокрема, із публікацій:

«Реконструкція «Відродження» – на фінішній прямій»,

«Чернігівське «Відродження» стане більшим і якіснішим. Цьогоріч – перша черга».


Сюжет телеканалу «Дитинець»:


На фото: огляд паліативного корпусу Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», 1 вересня 2017 року.



Прес-служба облдержадміністрації із використанням матеріалів телеканалу «Дитинець»

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода