back

Чернігівщина системно впроваджує інклюзивну освіту

01-09-2017 09:42

Реформування освітянської галузі передбачає якість та доступність освіти для кожної дитини, незалежно від віку, статусу, місця проживання чи стану здоров’я.

Інклюзія дає змогу реалізуватися учням з особливими освітніми потребами, відкриває для них подальші життєві перспективи.

Чернігівщина входить до п’ятірки областей, які системно реалізують програми інклюзивної освіти. Так, у 2017-2018 навчальному році 68 загальноосвітніх навчальних закладів області навчатиме більш ніж 160 дітей зазначеної категорії. При цьому кількість класів з інклюзивною формою навчання зросла з 93 до 122.

Важливо створити професійну команду, яка працюватиме над забезпеченням рівних можливостей в одержанні повноцінної освіти для дітей з особливими освітніми потребами. Наразі майже 300 педагогічних працівників — заступників директорів з навчально-виховної роботи, вчителів, асистентів вчителя, практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів з інклюзивним навчанням пройшли підготовку за програмою спеціалізованого тренінгу «Інклюзивний простір. Практичні кроки».

Читати також: Різні можливості — рівні права. На Чернігівщині готують фахівців з інклюзивної освіти

Марина Порошенко підтримує інклюзивну освіту на Чернігівщині

Нагадаємо, що в квітні цього року підписано Меморандум про співпрацю з розвитку інклюзивного освітнього середовища між Благодійним Фондом Порошенка та Чернігівською областю. Таким чином Чернігівщина долучилася до трирічного всеукраїнського науково-педагогічного експерименту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища в Запорізькій області», який розпочато Благодійним Фондом за підтримки Міністерства освіти і науки України.

За підтримки Фонду в чотирьох навчальних закладах області (Чернігівських школах № 27 та 30, Корюківській № 4, а також ліцеї № 15 міста Чернігова) створено 5 шкільних медіатек, на облаштування яких використано 1,5 мільйона гривень. Медіатеки є складовою соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Читати такожІнклюзія і Чернігівщина: як це працює? 

 

За інформацією Управління освіти і науки
Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода