back

«Єдина родина Чернігівщини» зібралася на Менщині

28-08-2017 16:06

Обласний захід «Єдина родина Чернігівщини» цього разу відбувся в Мені. Тут цими вихідними зустрілися сім’ї загиблих воїнів АТО з північних районів області: Ріпкинського, Менського, Городнянського, Корюківського, Семенівського, Щорського, Борзнянського, Бахмацького, Сосницького, Коропського, Новгород-Сіверського, а також Чернігова.

Громадська організація «Єдина родина Чернігівщини» та Єдиний волонтерський центр у співпраці з органами влади такі зібрання традиційно проводять по всій області.

Читати також: Родинним колом в селищі Десна: обласна акція «Єдина родина Чернігівщини»

Підтримати родини загиблих зібралося широке коло громадськості. Долучилися до акції заступник голови обласної ради Арсен Дідур, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Мурований, міський голова Геннадій Примаков, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев.

Розпочався захід хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті героїв, які загинули, захищаючи Україну в Луганській та Донецькій областях. Чернігівщина з початку бойових дій втратила 159 бійців.

Настоятель Свято-Троїцького храму отець Василь Томишин відправив поминальну літію за загиблими. Учасники заходу поклали квіти до Алеї Героїв.

Разом із присутніми всі родини об’єдналися під Державним Прапором у «Велике серце» любові до України, тим самим підкресливши, що спільне горе їх не зламало.

Захід продовжився в районному будинку культури, де відбулася патріотична концертна програма. Учасники акції також оглянули виставку «Блокпост пам’яті», на якій представлені особисті речі загиблих бійців. Крім того, члени родин спілкувалися з представниками державних органів влади, волонтерами, працівниками соціальних служб.

— Досягнення нашої громадської організації — це результат колективної роботи протягом декількох років. Без підтримки інших організацій та органів влади «Єдиній родині Чернігівщини» було б набагато складніше. І дуже важко було б сімям особисто переживати своє горе. Долучаючись до таких заходів, вони відчувають небайдужість і підтримку, — зауважив голова «Єдиної родини Чернігівщини» Микола Шанський. Він подякував усім, хто доклав зусиль, аби зустріч пройшла дійсно в теплій родинній атмосфері й з користю для її учасників.

Нагадаємо, делегація з Чернігівщини нещодавно взяла участь в акції «Єдина родина України» в Тернополі.

Читати також: «Єдина родина України»: подвиг синів Чернігівщини не має кордонів

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з
 громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за інформацією Менської районної державної адміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода