back

Якісні соціальні послуги — справа громадськості та влади

09-08-2017 16:45

Чи потрібна області програма розв’язання пріоритетних проблем з використанням механізму соціального замовлення — говорили сьогодні під час засідання робочої групи з напрацювання проекту зазначеної програми на 2018-2019 роки.

Участь у заході взяли представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, а також представники громадських організацій.

Ініціатор створення обласної програми — голова правління обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Анжела Мойсеєнко. Вона розповіла про основні можливі напрями роботи з надання соціальних послуг. Наразі їх може бути п’ять: надання соціальних послуг для ВІЛ позитивних (дорослі та діти); людей з інвалідністю, які пересуваються на візках; учасників АТО; дітей з інвалідністю; безхатченків та осіб з місць позбавлення волі. Важливою складовою є організація соціальної реклами.

Варто зауважити, що в Україні вже є практика залучення недержавних організацій до надання соціальних послуг — у Львівській, Одеській, Харківській, Полтавській та Сумській областях.

Для розробки ефективної програми варто дослідити потребу населення у запропонованих соціальних послугах та їхню доцільність, з урахуванням уже наявних надавачів цих послуг. Говорили і про фінансування: лише з обласного бюджету, чи із залученням місцевих бюджетів та інших джерел.

Також зазначили, що під час розробки проекту програми слід дотримуватися Порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 5 травня 2016 року № 245.

Читати також: В облдержадміністрації навчали писати регіональні програми

Наразі формується робоча група по розробці проекту обласної програми розв’язання пріоритетних проблем з використанням механізму соціального замовлення на 2018-2019 роки. Громадські організації, які зацікавлені брати участь у наданні соціальних послуг населенню, можуть долучитися до роботи.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода