back

Робоча поїздка Леоніда Сахневича: фінансування медицини Коропщини

08-08-2017 17:06

З робочим візитом на Коропщину 8 серпня завітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич та начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш.

Основною темою відвідин стало питання заборгованості по заробітній платі працівникам медичної галузі району.Тож місце зустрічі - саме Коропська центральна районна лікарня. Посадовці оглянули приміщення відремонтованого відділення поліклініки.

Леонід Сахневич зосередив увагу присутніх на потребі пошуку спільних альтернативних рішень, можливо не дуже популярних, але так необхідних в умовах проведення реформ. За словами посадовця, якщо громада прагне зберегти лікарню, то повинна розуміти, що основний тягар її утримання потрібно брати на себе.

— Обласна адміністрація за першої ж можливості допоможе субвенцією, але сьогодні потрібно передусім місцевим керівникам  районної ради, адміністрації і громади - разом все зважити і правильно розставити пріоритети, бо з наступного року, коли вступить у дію закон про медичну реформу і гроші будуть «ходити» за пацієнтом, питання фінансування районної лікарні постане ще гостріше, - зазначив Леонід Сахневич.

У ході зустрічі також були обговорені питання щодо реалізації проектів району за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема утеплення будівлі Коропської ЦРЛ, реконструкції очисних споруд лікарні та ремонт терапевтичного відділення, газифікація села Шабалинів, ремонт Коропської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка тощо.

 

 

Сектор інформаційної діяльності
і комунікацій з громадськістю Коропської райдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода