back

Визначено переможців обласної літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського

08-08-2017 14:39

Щороку з метою вшанування пам'яті Михайла Коцюбинського та відзначення найбільш високохудожніх літературних, мистецьких та наукових досягнень, пов’язаних з Чернігівщиною, до дня народження видатного класика української літератури, 17 вересня, призначають обласну премію його імені. Обговорити творчі досягнення кандидатів та визначитися з переможцями зібралися сьогодні, 8 серпня, члени комісії з присудження відзнаки на підсумковому засіданні за головування першого заступника голови обласної ради Валентина Мельничука.

Участь у заході взяли директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко, директор літературно-меморіального музею-заповідника М.М. Коцюбинського Ігор Коцюбинський та його заступник з наукової роботи Наталія Коцюбинська, головний редактор газети «Гарт» Дмитро Іванов, голова обласної організації Національної спілки письменників України Ганна Арсенич-Баран та інші.

Після обговорення кандидатур та таємного голосування члени комісії одноголосно визначили переможців у наступних номінаціях:

 

– «Поезія» – Анатолій Мойсієнко за книгу «Леза зел»;

 

– «Проза» – Тетяна Сидоренко за книгу «Ігри з Іваном»;

 

– «Народознавство» – Сергій Горобець і Сергій Бутко за книгу «Хроніки війни більшовиків з українським народом. Голодомор 1932-1933 років на Чернігівщині: виконавці злочину»;

 

– «Декоративне та образотворче мистецтво» – Анатолій Іваньков за відродження і розвиток чернігівського традиційного мистецтва;

 

– «Театральне та музичне мистецтво» – Рената Гофурова  за виставу «Ми», створену за мотивами творів поетів Розстріляного Відродження.

 

Вручення премії імені М. Коцюбинського відбудеться 15 вересня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. М. Коцюбинського.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода