back

Спека. Рятувальники закликають бути обережними під час відпочинку на природі

03-08-2017 08:42

За даними УкрГідрометцентру, найближчими днями температурні показники перевищать позначку 35 градусів у багатьох областях країни, включаючи і Чернігівську. А це створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь.

Зазвичай, причинами масштабних пожеж у природних екосистемах є наслідки людської легковажності. Вирушаючи на відпочинок, громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду. Під дією відкритого сонячного проміння навіть залишена скляна пляшка може спричинити займання сухої трави чи лісової підстилки.

Так, лише 1 липня в Україні виникло 213 пожеж на відкритих територіях.

У зв'язку з цим, рятувальники здійснюють практичні профілактично-роз'яснювальні заходи. Зокрема на Чернігівщині під час щотижневих обходів житлового сектору громадян та рейдових перевірок місць масового відпочинку мешканців та гостей області у природних екологічних системах, фахівці ДСНС проводять інструктажі з питань безпеки життєдіяльності. Під час таких заходів звертається увага на утриманні в належному протипожежному стані приладів опалення, електричних мереж і обладнання у приватних помешканнях господарів, а також наголошується на необхідності обережного поводження з вогнем у побуті та під час дозвілля в екологічних системах області.

Отже, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

 

За повідомленням Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода