back

У Чернігові відзначили 75-річчя з дня створення Першої Гвардійської армії

02-08-2017 09:15

Учора, 1 серпня, у середмісті Чернігова – на Красній площі – відбулися урочистості з нагоди 75-ї річниці створення 1-ї гвардійської армії – формування, від керівних органів якого походить нині діюче оперативне командування «Північ» Збройних сил України.

Учасники заходу – діючі військовослужбовці, ветерани, представники влади та громадськості міста – перш за все вшанували пам’ять полеглих воїнів, поклавши квіти до Братської могили, меморіалу загиблим учасникам АТО і Героям Небесної Сотні.

Одразу ж після меморіальної частини відбулося урочисте шикування і проходження маршем військовослужбовців Чернігівського гарнізону, а також показ деяких зразків бойової техніки й озброєння.

Крім того, з нагоди річниці створення 1-ї гвардійської армії та Дня високомобільних десантних військ, який відзначається 2 серпня, з Житомира до Чернігова завітали воїни-десантники 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади високомобільних десантних військ Збройних сил України. У показовому виступі службовці підрозділу продемонстрували чернігівцям свій вишкіл.

На цьому урочистості не завершилися – на офіційну делегацію чекали збори та святковий концерт у залі обласного театру імені Тараса Шевченка. А згодом – відкриття пам’ятного знаку на вшанування військовослужбовців оперативного командування «Північ», які загинули в зоні проведення антитерористичної операції, та пам’ятних знаків на честь 1-ї гвардійської армії, Північного оперативного командування і Територіального управління «Північ», які дислокувалися в Чернігові – для вшановування праці солдат, сержантів, офіцерів і генералів, які створювали ці військові формування і здобували їм славу.

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода