back

Реформування військкоматів на Чернігівщині розпочалося

02-08-2017 12:29

З 1 серпня замість обласного військового комісаріату та Козелецького РВК діють територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Це пілотний проект. Експеримент торкнувся виключно Чернігівської області.

— Військові комісаріати мають великий досвід проведення та виконання заходів територіальної оборони, мобілізації, призову на контрактну та строкову служби, впровадження нової системи обліку військовослужбовців і призовників. Проте, всі ці заходи потребують радикальних змін. Це вимога часу, — зазначив обласний військовий комісар Олександр Криворучко.

Відтепер у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки можна отримати соціально-сервісні послуги. Як коментують військові, тут можна вирішити 70% питань.

Центр працює щодня. Аби відвідувачі бачили, чим займаються працівники, у приміщенні встановлені прозорі двері.

З’явився і зовсім новий напрямок роботи — рекрутинговий. Створюються відповідні відділи для пошуку кандидатів на військову службу за контрактом. А займатимуться цим вербувальники, тобто інструктори в даній сфері. На початкових етапах роботи сподіваються на консультації колег з Польщі та Сполучених Штатів Америки.

У територіальних центрах, на відміну від військкоматів, буде електронний документообіг. За словами заступника обласного військового комісара Вадима Лільчицького, наразі немає Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних. Система апробовується у Львівському обласному військкоматі і може у будь-який час запрацювати. Поки що ведеться база виключно в районних та міських військкоматах.

Відео філії НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція»

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за інформацією філії НТКУ «Чернігівська регіональна дирекція»

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода