back

Екстрена медична допомога: оперативно та ефективно

02-08-2017 12:22

Один з етапів на шляху наближення якісної медицини до населення передбачає реструктуризацію екстреної та невідкладної медичної допомоги. Це дозволить бригадам «швидкої» оперативно виїжджати за викликами та у разі необхідності своєчасно направляти хворих до стаціонару На Чернігівщині вже зроблені перші кроки у цьому напрямку.

За словами начальника Управління охорони здоров’я ОДА Петра Гармаша, є гарантії того, що вже у цьому році на базі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф запрацює єдина диспетчерська служба. Вона уніфікує як надходження викликів до диспетчера, оперативність виїзду бригад, так і надаватиме інформацію, де знаходиться та чи інша бригада.

Ми отримали державну субвенцію у розмірі 9,5 мільйона гривень, розроблено проектно-кошторисну документацію та триває експертна оцінка проекту. Приміщення єдиної диспетчерської облаштоване, прокладені кабелі та інші комунікації, — повідомив Петро Гармаш.

Субвенція не поширюється на придбання обладнання та медикаментів. Тому Управління охорони здоров’я ОДА вкотре звернулося до Міністерства охорони здоров’я України, аби наступного року на ці потреби також виділялися кошти. Наразі, як зазначив Петро Гармаш, автомобілі «швидкої» укомплектовані відповідним обладнанням, а медики не відчувають дефіциту лікарських засобів.

 

За інформацією Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода