back

Результати нових підходів до соціальної політики

24-07-2017 15:30

З 1 січня завдяки урядовій ініціативі мінімальна заробітна плата зросла вдвічі. Підвищення зарплат торкнулося 3,5 мільйона людей. Збільшення «мінімалки» дало поштовх до суттєвого зростання зарплат.

Зокрема на Чернігівщині за січень-травень 2017 року середня зарплата становила 5147 гривень, що на 40,4 % більше за аналогічний період минулого року.

Перед парламентськими канікулами Верховна Рада підтримала урядовий законопроект, який розпочинає масштабну пенсійну реформу. Ця реформа почнеться з відновлення соціальної справедливості по відношенню до людей похилого віку. Вже з жовтня будуть підвищені пенсії для 9 мільйонів пенсіонерів.

Наразі ж у Чернігівській області середній розмір місячної пенсії, призначеної органами Пенсійного фонду з урахуванням цільової та інших видів грошової допомоги, індексації, з початку року збільшився майже на 4% та на 1 липня 2017 року становив 1772 гривні.

Читати також: Кожен третій житель Чернігівщини отримує пенсію

Уряд не залишає сам на сам сім’ї, які не можуть самостійно сплачувати комунальні рахунки. Нещодавно ухваленими змінами до бюджету-2017 на субсидії додатково виділяється 14,1 мільярда гривень.

Варто зазначити, що на кінець опалювального сезону в області отримували субсидію понад 235 тисяч домогосподарств. Без їх додаткового звернення управління соціального захисту населення автоматично провели перерахунок на наступний термін з травня 2017 року.

Також запрацював механізм монетизації субсидії. Ним на Чернігівщині можуть скористатися більш як 95 тисяч отримувачів.

Читати також: Житлові субсидії: про що мають знати їх отримувачі

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами Інформаційного вісника Уряду

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода