back

«Школа молодого журналіста» прийшла на телебачення: екскурсія учасників на UA:Перший

21-07-2017 14:40

«Потрапити на Суспільне» — просто. Учасники «Школи молодого журналіста» перевірили, як працює однойменна платформа зворотного зв'язку Національної суспільної телерадіокомпанії України. Учора, 20 липня, медійники-початківці відвідали з ексурсією Київський телецентр.

У програмі візиту — знакова будівля телецентру, єдиний в Україні музей телебачення, студії та апаратні кімнати каналу UA:Перший. Учасники екскурсії познайомилися з історією та сьогоденням українського державного телебачення та дізналися більше про реформу Суспільного мовлення.

Серед експонатів музею ТБ — телевізор зі збільшувальною лінзою КВН-49, кіно- й телекамери, якими знімали перші передачі, радіоприймачі довоєнних часів, реквізит до передач. Після огляду раритетної техніки чернігівські журналісти змогли побачити, як організовано робочий процес на UA:Перший нині. Відвідали сакральне місце для будь-якої інформаційної служби — ньюзрум, спостерігали, як здійснюється підготовка до виходу в ефір випуску новин та оглянули студію, з якої канал висвітлюватиме Всесвітні ігри 2017 року.

З реформою Суспільного мовлення телецентр стає відкритішим — зокрема, його вестибюль перетворюється на публічний простір, зауважила представниця НСТУ Лариса Богданова.

Гостям з Чернігівщини випала нагода стати першими відвідувачами створеної тут днями відкритої бібліотеки. Книги з власних колекцій на згадку для Суспільного передали і учасниці «Школи молодого журналіста».  До розвитку бібліотеки долучився і Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, презентувавши видання, випущені в різні роки коштом обласного бюджету.

Читати також: І знову на навчанні: журналісти-початківці дізналися про шляхи заробітку в Інтернеті

Проект «Школа молодого журналіста» реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода