back

Профілактика пожеж у житловому секторі – пріоритетне завдання рятувальників

21-07-2017 14:03

З початку року на Чернігівщині виникло 1479 пожеж, внаслідок яких 44 людини загинуло, ще 16 отримали травми. Слід зазначити, що 738 загорянь, а це майже 50%, виникло у житловому секторі громадян, 43 людини загинуло. У 983-ох випадках виникнення пожеж – причиною загоряння стала необережність у поводженні з вогнем.

У період літніх канікул у дітей з'явилося більше вільного часу для дозвілля. Інколи вони вигадують небезпечні ігри із сірниками, запальничками тощо. Як результат, на Чернігівщині зареєстровано 13 пожеж з причини дитячих пустощів з вогнем. Так, нещодавно у Ніжині загорілася господарча будівля, а від неї вогонь миттєво перекинувся на двоквартирний житловий будинок. Для ліквідації пожежі було залучено 10 чоловік особового складу та 4 одиниці спеціальної техніки. У ході розслідування з’ясувалося, що причиною виникнення пожежі послужили пустощі з вогнем трьох малолітніх братів. Вогнем знищено покрівлі житлового будинку та господарчої споруди.

Рятувальники Чернігівщини систематично проводять профілактично-роз'яснювальні заходи шляхом подвірних обходів та інструктажів з громадянами приватного житлового сектору. Під час таких рейдових відпрацювань, які щотижнево здійснюються по всій території області, фахівці Служби порятунку звертають увагу батьків на постійний контроль за розвагами дітей, навчання їх правилам безпеки та поводження у екстрених ситуаціях. Крім того, під час інструктажів звертається увага господарів на утримання в належному протипожежному стані приладів опалення, електричних мереж. Мешканцям вручаються профілактичні пам'ятки із заходами безпеки у побуті та під час дозвілля.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода