back

Здобути енергонезалежність.Шлях Чернігівщини

21-07-2017 11:07

Уряд ставить на меті амбіційне завдання – до 2020 року зробити нашу державу енергонезалежною. До цілі наближає робота ПАТ «Укргазвидобування», яке стабільно нарощує обсяги українського видобутку газу. Завдяки встановленню єдиної ціни на газ підприємство отримало додаткові кошти на ремонт і введення в експлуатацію нових свердловин, розвідувальне буріння, модернізацію інфраструктури. За І півріччя 2017 року видобуто близько 10 мільярдів кубометрів газу, що на 3,8% більше, ніж за шість місяців минулоріч.

Одночасно Уряд підтримує проекти, які дозволяють скоротити споживання енергоресурсів. Так, в цьому році на «теплі кредити» виділено 730 мільйонів гривень.

 

За рахунок коштів Урядової програми у приватному секторі Чернігівської області упродовж 2016 – 2017 років встановлено 19 генеруючих установок, які використовують сонячне випромінювання (сонячні батареї) загальною потужністю 211,8 кВт. За І квартал 2017 року загальний обсяг виробництва електричної енергії установками споживачів становив майже 20 тисяч кВт/год.

Крім того на Чернігівщині розпочато реалізацію двох інвестиційних проектів у сфері відновлювальної енергетики:

- будівництво теплової електростанції потужністю 7500 кВт, що працюватиме на біопаливі у Козелецькому районі;

- будівництво комплексу з переробки органічних відходів (цукрового жому) в біогаз для виробництва електричної та теплової енергії в селищі Линовиця Прилуцького району.

До слова, у 2016 році у  Корюківці ТОВ «Кліар Енерджі» увело в експлуатацію І чергу теплової електростанції потужністю 3,5 МВт на біомасі.

Активно працюють в області і над реалізацією проектів з переведення котелень бюджетної сфери на альтернативні види палива.

Читати також: Підготовка області до осінньо-зимового періоду — спільна турбота всіх суб’єктів господарювання

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами Інформаційного вісника Уряду

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода