back

Ніжинський «Світич» повернувся з Греції із золотом

20-07-2017 15:55

Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя на запрошення грецької музичної асоціації «Армоніа» взяв участь у двох хорових заходах — 23-му Міжнародному хоровому конкурсі та 35-му Міжнародному хоровому фестивалі, які проходили на початку липня у грецькому місті Превеза.

Цьогоріч кількість колективів-учасників була найбільшою за всю історію конкурсно-фестивального руху західної Греції. Тридцять європейських хорів прибули з Греції, Данії, Естонії, Кіпру, Латвії, Молдови, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Сербії, Угорщини, України та Чехії. Змагання проводилося у декількох категоріях, серед яких мішані, однорідні, камерні, молодіжні, дитячі хори, а також категорія з довільною програмою.

Хор «Світич» під керівництвом заслужених діячів мистецтва України, професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко виборов на 23-му Міжнародному хоровому конкурсі золоту медаль у категорії  «Довільна програма».

У рамках програми 35-го Міжнародного хорового фестивалю молодіжний хор здійснив декілька виступів з програмами української хорової музики та отримав спеціальний приз «За краще виконання православної музики», а також почесний Диплом фестивалю.

«Світич» виступив на заключному концерті конкурсу-фестивалю в числі декількох хорових колективів, які стали переможцями.

 

За інформацією Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода