back

Громадськість звертатиметься до Кабміну з приводу розвитку цифрового мовлення на Чернігівщині

20-07-2017 08:05

Пришвидшити процес надання Концерну РРТ статусу провайдера цифрового мовлення проситиме комітет з інформації та комунікації Громадської ради при Чернігівській ОДА в Уряду.

Необхідність відповідного звернення обговорили члени комісії та представники ЗМІ області вчора, 19 липня, під час засідання.

Якісна цифрова картинка — це не данина моді. Це — вимога сучасного інформпростору. Особливо, коли мова йде про прикордонний регіон, — наголосив голова комісії Вячеслав Родимченко.

Довідково. Чернігівська філія Концерну радіомовлення радіозв´язку та телебачення, (до лютого 2007 року Чернігівський обласний радіотелевізійний передавальний центр (ОРТПЦ) Концерну радіомовлення радіозв´язку та телебачення (Концерну РРТ)) підпорядкована Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, фактично, є монополістом по розповсюдженню всіх телевізійних програм аналогового мовлення на території Чернігівської області. Технічні засоби подачі та розповсюдження телевізійних та радіопрограм в Чернігівській області зосереджені на п´яти потужних радіотелевізійних передавальних станціях (Чернігів, Холми, Прилуки, Бахмач, Новгород-Сіверський), двох малопотужних станціях (Корюківка, Сосниця, Ніжин), а також на трьох проміжних радіорелейних станціях (Березна, Рожнівка, Сергіївка).

Зібрання також обговорило пріоритети інформаційного розвитку України, концепцію розвитку суспільного мовлення, громадських ЗМІ Чернігівщини. Акцентували на важливості створення та функціонування медіа в об’єднаних територіальних громадах. Мову вели і про якість регіонального контенту.

Окрім того, члени комісії обговорили напрямки роботи на найближчий період.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода