back

Президент взяв участь в українсько-грузинському інвестиційному форумі в Батумі

20-07-2017 07:52

Президент Петро Порошенко разом з Президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі взяв участь в українсько-грузинському інвестиційному форумі в Батумі, на якому зібралися представники 100 грузинських компаній та 35 українського бізнесу.

Глава Української держави розповів, що за два дні візиту до Грузії переконався, що відносини між українським та грузинським народами є дружніми і носять стратегічний характер. «Спільні випробування, які сьогодні проходять наші держави, роблять з наших країн не просто держав-воїнів, а країн-будівельників», - зазначив Президент.

Глава держави поділився враженнями від відвідання лінії розмежування з окупованим Цхінвальським регіоном і спілкуванні з місцевими мешканцями.  Петро Порошенко наголосив, що має бути забезпечена єдність та солідарність всього світу проти агресора. «Що ще потрібно? Ми маємо бути рішучими в реформуванні наших держав», - зазначив Президент.

Петро Порошенко наголосив, що сьогодні Україна та Грузія є одними з лідерів країн «Східного партнерства», які провели велику кількість реформ і підписали угоди про асоціацію та отримали безвізовий режим.

Президент наголосив, що влада працює над покращенням інвестиційного клімату і залученням інвестицій, зокрема, покращено макроекономічні показники, було очищено банківський сектор, збільшено золотовалютні резерви тощо. «Ми будемо демонструвати зростаючий темп іноземних інвестицій, будемо говорити про відкриття безпекових перспектив», - зазначив Глава держави. Зокрема, Президент нагадав, що Україна була в рейтингу Doing business на 153 місці ще три роки тому, і сподівається, що в цьому році країна буде на 70 місці.

«Ніхто, крім нас з вами, не демонструє такі темпи, і рішуче не створює привабливий інвестиційний клімат через боротьбу з корупцією, децентралізацію, дерегуляцію», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави привітав підписання в минулому році угоди про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти України та Грузії. «Ми домовились, що рішуче продовжуємо співпрацю в цьому напрямі», - повідомив Президент. За словами Петра Порошенка, цей документ дозволяє з’єднати Україну та Грузію з іншими країнами на Великому шовковому шляху. «Важливим питанням є організація поставок цим маршрутом енергоносіїв з багатого на вуглеводні Каспійського регіону», - додав Президент. Глаава держави впевнений, що вихід на нові надійні ринки створює стабільність внутрішньої економіки.

Окремо Президент торкнувся питання туристичного напряму. За словами Президента, перспективним є використання морського транспорту. 

Крім того, сьогодні був підписаний План заходів на 2017-2019 роки з розвитку співробітництва між Аджарською автономною республікою Грузії та Одеською областю України.

У свою чергу Президент Грузії зазначив: «Бізнес – це енергія, яка дає можливості для розвитку наших держав». Він наголосив, що участь двох президентів у форумі підтверджує ставлення керівників держав до бізнесу.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода