back

Збереження врожаю під пильним контролем рятувальників

18-07-2017 16:12

Наразі тривають жнива. Зберегти врожай аграріям допомагають рятувальники. Щоб попередити виникнення пожеж та загорянь на хлібних масивах, проводяться профілактичні заходи для забезпечення належного стану пожежної безпеки.

Так, сьогодні, 18 липня фахівцями Срібнянського районного сектору Управління ДСНС України в області проведено профілактичний рейд сільгосппідприємствами району. Рятувальники зустрілися з керівниками товариств та обговорили нагальні питання забезпечення пожежної безпеки в місцях збирання зернових. Також йшлося і про відповідність протипожежним вимогам зернозбиральної техніки та агрегатів, забезпечення їх первинними засобами пожежогасіння тощо. Крім того, рятувальники звертали увагу на необхідність постійного чергування під час жнив пожежної або пристосованої для цілей пожежогасіння техніки, а також тракторів з плугом для швидкої локалізації загоряння в початковій стадії.

 

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує!

У період збирання врожаю категорично забороняється:

– палити біля хлібних масивів;

– розкладати багаття на полях та поблизу них;

– спалювати стерню, післяжнивні залишки;

– полювати неподалік ланів;

– допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 метрів від хлібних масивів.

Дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь. Зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та обладнаною первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками. Крім того, на тракторах обов'язкова наявність іскрогасників.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода