back

Ми продовжуємо роботу з розбудови прикордонної інфраструктури - Президент України та Прем’єр-міністр Молдови запустили спільний контроль в пункті пропуску

18-07-2017 07:47

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент Петро Порошенко спільно з Прем’єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом запустив спільний митний та прикордонний контроль на пункті пропуску "Кучурган-Первомайськ" на українсько-молдовському кордоні.

«Ми продовжуємо нашу спільну роботу з розбудови прикордонної інфраструктури, в тому числі у співпраці з нашими партнерами з Євросоюзу, щоб створити більш комфортні умови, в тому числі у «Кучурганах», для перетину кордону нашими громадянами», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що народи України і Молдови мають давню історію дружби, добросусідства та партнерства. Зокрема, за його словами, населений пункт Кучурган був заснований наприкінці 19 століття німецькими переселенцями і носив дуже символічну назву – Страсбург.

«Віднині українські та молдовські прикордонники, українські та молдовські митники разом з представниками EUBAM будуть працювати для забезпечення безпеки та комфорту наших громадян», - зазначив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що в 2009 році було започатковано спільний контроль разом з Європейським Союзом - місію EUBAM. «Зараз з нами перебувають представники цієї місії, і вони будуть брати постійну участь в роботі спільного контролю, щоб ми твердо забезпечили безпеку, прозорість, антикорупційність, комфортність для тих, хто перетинає кордон», - зазначив Петро Порошенко. Глава держави також доручив МЗС та Державній фіскальній службі забезпечити можливість поширення місії EUBAM на інші пункти перетину кордону для забезпечення прозорості і ефективної боротьби з контрабандою та корупцією.

Президент України та Прем’єр-міністр Молдови також домовились сформувати спільний порядок денний для Саміту Східного партнерства, який буде проведений восени цього року. Найближчими днями Глава Української держави відвідає Грузію. «Наша координація у форматі Східного партнерства з нашими надійними і стратегічними партнерами, у тому числі з Молдовою, Грузією, відбувається блискучим шляхом. Дякую владі Молдові і особисто пану Прем’єр-міністрові», - сказав Петро Порошенко.

У свою чергу Прем’єр-міністр Молдови Павло Філіп зазначив: «Організація спільного контролю у пункті пропуску «Кучурган-Первомайськ», у перспективі – інших пунктів пропуску, є добрим знаком для наших держав та новим кроком у реалізації спільних дій».

Прем’єр-міністр Молдови привітав український народ із запровадженням ЄС безвізового режиму для громадян України, що стало результатом проведення реформ.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода